April 2, 2023

Sudah lama menyepi, peminat rindu Hafiz Suip beraksi di pentas AJL

<img src="" width="250px">

Umum sedia maklum, Anugerah Juara Lagu ke-37 (AJL 37) sudah pun melabuhkan tirainya pada Ahad lalu dengan menampilkan penyanyi-penyanyi berpengalaman beraksi di pentas berprestij yang telah bersiaran secara langsung di Axiata Arena, Bukit Jalil.

Malah, penyanyi Aina Abdul telah dinobatkan sebagai juara Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-37 sekali gus membawa pulang RM100,000 beserta sebuah trofi.

Bahkan, dia juga membawa pulang trofi Vokal Terbaik apabila persembahannya melayakkan penyanyi berusia 29 tahun itu untuk merangkul trofi berserta wang tunai RM12,000.

Namun begitu, timbul pula persoalan mengenai penyanyi hebat, Hafiz Suip yang didakwa kian menyepi sejak akhir-akhir ini sehingga mengundang kerinduan terhadap para peminatnya yang meminta agar dia kembali beraksi di pentas AJL.

Dalam pada itu, menerusi tinjauan di laman Instagram milik pelakon yang berusia 32 tahun tersebut, perkembangan terkininya dia memuat naik sebuah gambar pada tujuh hari yang lalu mengenai kehidupannya.

Sebelum ini, nama penyanyi Hafiz Suip menjadi bualan netizen gara-gara dia membuat keputusan untuk tidak beraksi di pentas Separuh Akhir Muzik Muzik Ke-37 (SFMM37) telah mencetuskan pelbagai reaksi ramai di media sosial.

Mana tidaknya, netizen mendakwa bahawa asbab dia menarik diri di pentas SFMM37 adalah dia dikatakan menyertai jemaah tabligh.

Bukan itu sahaja, beberapa individu mendakwa mereka ternampak Hafiz bersama jemaah lain di sekitar Kemaman, Terengganu dan disebabkan dakwaan tersebut ramai meluahkan rasa syukur serta mendoakan penyanyi berkenaan dipermudahkan segala urusan.

OR

Scroll to Top