April 2, 2023

Shuib muncul dalam program ‘live’ baru, netizen suruh buang nama Sepahtu?

<img src="" width="250px">

Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba sahaja Shuib Sepahtu mengumumkan dirinya terlibat dalam program baru terbitan Adtro iaitu Ubi Superstar Live yang bersiaran pada setiap  Khamis bermula 23 Februari ini.

Pengumum tersebut telah menjadi pertikaian netizen susulan baru-baru ini, ahli kumpulan Sepahtu, Jep telah membuat live di aplikasi TikTok dengan menjawab beberapa soalan berkenaan penglibatan Shuib dalam kumpulan lawak tersebut.

Ujarnya, dia sudah pun memujuk dan memperbincangkan hal ini namun dia faham dengan komitmen masing-masing dan enggan memaksa kerana semuanya sudah ada kerjaya sendiri.

Menjengah ke ruangan komen posting yang dibuat Shuib, ramai yang berasa kurang senang apabila dia terlibat dalam program yang bukan bersama Sepahtu.

Para peminat kumpulan tersebut kebanyakkannya meluahkan rasa kecewa dan ada diantara mereka meminta agar Shuib tidak lagi menggunakan nama ‘Sepahtu’.

 

 

Untuk rekod, Shuib telah mengumumkan mahu berehat dari Sepahtu Reunion live pada 2020. Namun, dia ada membuat ‘comeback’ dalam satu episod program tersebut beberapa bulan selepas pemergian Allahyarham isterinya, Siti Sarah Raissuddin.

Walau bagaimanapun, dia nekad untuk tidak lagi bersama program tersebut apabila mengatakan yang pihak produksi sudah tahu alasannya dan dia enggan memanjangkan isu tersebut.

Sumber: Instagram Shuib Sepahtu

 

OR

Scroll to Top