June 11, 2023

Renggo Arrow cuba bertahan, kesihatan tak stabil

<img src="" width="250px">

norhayati_nordin@hmetro.com.my

Kuala Lumpur: Penyanyi kumpulan Arrow, Renggo, 54, kini berhadapan masalah jantung dan perlu banyak berehat di rumah sekarang.

Renggo atau nama sebenarnya Mohd Zain Ramli berkata, keadaan kesihatannya kini benar-benar tidak stabil pada masa ini.

“Keadaan kesihatan saya kurang baik kerana masalah jantung ini. Namun, saya cuba bertahan sehingga kini dan belum lagi ke hospital untuk rawatan lanjut.

“Lagipun, sekarang kita tengah dalam sambutan Aidilfitri. Mungkin saya akan sedia dimasukkan ke hospital selepas ini. Cuma sekarang, saya mahu berehat di rumah dulu,” katanya.

Isteri kedua Renggo, Roshila Mohd, 40, berkata, suaminya mula kurang sihat kira-kira dua tahun lalu.

“Suami saya pernah dimasukkan ke Hospital Taiping, Perak selama hampir seminggu sebelum ini. Sebenarnya dia sudah banyak kali dimasukkan ke hospital.

“Masalah jantungnya sudah lama dikesan. Cuma, doktor cadangkan kena masuk kamera dulu dan temujanji dengan pakar pada Ogos depan,” katanya

Renggo yang pernah popular dengan lagu Aku Tak Marah dan Niat Hati Taknak Berpisah menyertai Kilauan Emas 4 pada 2014 dan merangkul naib juara program itu.

Selepas kurang aktif dengan Arrow, Renggo juga pernah mengusahakan warung roti canai bagi menjana pendapatan menyara keluarganya.

© New Straits Times Press (M) Bhd

OR

Scroll to Top