March 23, 2023

Reen Rahim sanggup tangguh hamil, mahu fokus lumba kereta

<img src="" width="250px">

Pelakon Reen Rahim mengaku berdepan dilema antara perancangan ingin memiliki cahaya mata atau menyertai program perlumbaan kereta.

Menurut laporan Kosmo!, pelakon berusia 35 tahun itu berkata, dia sudah lama menyimpan hasrat untuk ‘berlumba’ selepas melihat rakan-rakan artis menyertai acara Toyota Gazoo Racing (TGR).

“Doakan tahun hadapan saya akan anak kembar terus.
“Nampak gempak sebab bukan senang untuk dapat berlumba di sini. Lumba betul-betul bukan main-main sampai terdetik dalam hati seronok kalau dapat sertai,” katanya.

Reen berkata, dia mendapat tawaran daripada program tersebut beberapa hari menjelang hari pernikahan sekali gus berasa ragu-ragu bagi membuat keputusan.

“Saya sudahlah kahwin lambat, kalau sertai memang susah untuk ada anak walaupun pihak Toyota tidak keluarkan syarat.
“Tapi kalau fikir logik, memang tidaklah saya akan mengandung sebab kena berlumba sehingga bulan Oktober. Jadi, saya ketepikan keinginan dan terus tolak tawaran tersebut,” ujarnya.

Walau bagaimanapun, pelakon drama Pujaan Hati Kanda itu masih diberi peluang untuk berfikir sama ada menerima atau menolak tawaran tersebut.

“Saya berdoa dalam hati kerana runsing sama ada tawaran ini adalah ujian atau rezeki dan ikutkan sahaja aturan Allah.
“Selang dua atau tiga hari, pihak mereka menghubungi saya. Saya minta masa selama dua ke tiga hari untuk berfikir dan berbincang dengan suami.
“Suami pun runsing untuk membuat keputusan walaupun sering menyokong apa yang saya lakukan. Saya juga minta pandangan umi (ibunya).
“Dia suka saya buat benda lasak, lebih-lebih lagi saya jenis pemalas dan memandu secara sangat perlahan sebab takut. Dia mahu saya melawan ketakutan tersebut,” katanya.

Hasil perbincangan, Reen mengambil keputusan bagi merealisasikan hasratnya dalam perlumbaan sekali gus menyahut tawaran yang datang sekali seumur hidup.

“Saya yakin ini rezeki yang Allah susun dan alhamdulillah tidak sangka dapat tawaran sebegini,” ujarnya lagi.

Untuk rekod, pemilik Noreen Ashikin Abdul Rahim itu mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan, Ahmad Nur Hazim Zainal Abidin pada 24 Disember lalu.

Sumber: Kosmo! (Nur Al-Fairuza Syarfa Nor Saidi), Instagram Reen Rahim

OR

Scroll to Top