June 5, 2023

Qistina Raisah malu disindir Puteri Balqis, akui tak pernah menang anugerah

<img src="" width="250px">

Pelakon remaja, Qistina Raisah akui malu apabila disindir secara terbuka oleh aktres, Puteri Balqis baru-baru ini menerusi hantaran di laman Insta Story.

Bukan itu sahaja, pemilik nama Nur Qistina Mohd Kamarol Azri, 15, turut mengakui dirinya agak terkejut apabila timbul dakwaan kononnya wujud perselisihan faham dengan Puteri Balqis atau mesra disapa Aqish.

Qistina berkata, mereka berdua tidak mempunyai sebarang konflik kerana video sebelum ini hanyalah ditujukan kepada individu lain dan bukannya Aqish.

Disebabkan itu, dia berharap sangat agar pemilik nama Puteri Balqis Azizi membuat permohonan maaf secara terbuka dan menceritakan hal sebenar kepada khalayak umum.

“Saya sangat terkejut (kenyataan Puteri Balqis) sebab sebelum ini saya tak pernah langsung ada masalah dengan dia.
“Saya mahu Balqis cakap ini semua salah faham dan jelaskan secara terbuka kerana ia memalukan sehingga ramai orang memfitnah saya.
“Kalau boleh saya tak mahu isu ini berpanjangan sebab selepas ini kami mungkin akan berjumpa…tapi kalau tak mahu tak apa,”ujarnya.

Dalam pada itu, pelakon drama Lafazkan Kalimah Cintamu akui dirinya tidak pernah menerima anugerah sepanjang pembabitannya dalam industri seni hiburan sejak kecil lagi.

Bagaimanapun, ia bukanlah tiket mudah buat Puteri Balqis untuk memandang rendah dan meninggalkan kata-kata hinaan terhadap dirinya.

“Jika benar apa yang diperkatakan itu adalah saya…tidak sangka begitu sekali dia merendahkan dan menghina saya.
“Saya memang tidak pernah menang anugerah, tapi sebagai orang yang turut sama dalam industri saya (Puteri Balqis), harap dia faham keadaan saya,”ujarnya.

Dalam masa sama, Qistina turut mendedahkan dia mempunyai konflik dan wujudnya pertelingahan dengan salah seorang sahabatnya. Namun, segalanya sudah berakhir dan dia sudah pun meminta maaf kepada individu berkenaan.

Pun begitu, dia tetap kecewa kerana ada pengikut mengaitkan hantaran dibuat merujuk kepada Puteri Balqis.

“Benar saya ada gaduh dengan seorang rakan. tapi individu tersebut bukanlah Puteri Balqis. Siapa tahu, tahulah!
“Tapi kami sudah bermaafan, dah selesai. Tapi pelik pula tiba-tiba Puteri Balqis ingat saya tujukan kepadanya,”jelasnya lagi.

Sebelum ini, pelakon remaja Puteri Balqis meluahkan rasa bengang terhadap sikap menjengkelkan seorang artis tanpa menyebut nama yang dikatakan tidak berpuas hati terhadap dirinya.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh aktres yang berusia 16 tahun di IG storynya, dia memberitahu artis tersebut telah bertindak memerli individu yang lain termasuklah dirinya tanpa sebarang sebab di media sosial.

Bukan itu sahaja, Puteri Balqis turut mendedahkan artis tersebut sering membuat konten menunjukkan bahagian tubuhnya pada setiap hari kepada umum malah, tidak pernah memenangi sebarang anugerah sepanjang terlibat dalam dunia hiburan.

Sumber: TikTok @mstarmalaysia

OR

Scroll to Top