June 3, 2023

Pohon doa, penyanyi Rahim Maarof tak sedarkan diri di ICU sejak Jumaat lalu

<img src="" width="250px">

Penyanyi rock bertaraf lagenda hidup, Rahim Maarof dilaporkan masih belum sedarkan diri di wad Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Sungai Buloh sejak Jumaat lalu.

Berita sedih ini disampaikan oleh anak saudaranya, Nik Nazira Narriman yang juga isteri kepada penyanyi rap Yonnyboii.

Menurut Nik Nazira, sebelum bapa saudaranya tidak sedarkan diri, penyanyi berusia 68 tahun itu baru sahaja selepas  menjalani pembedahan angin ahmar yang dialaminya.

“Saya tidak tahu secara terperinci, namun ibu saya memaklumkan dia kini tidak sedarkan diri di ICU sejak Jumaat lalu,”ujarnya.

Ujar Nik Nazira, pelatun lagu Cinta Kristal itu sudah lama mempunyai penyakit darah tinggi, namun terpaksa dikejarkan ke hospital selepas terkena serangan strok.

“Dia sudah lama ada penyakit darah tinggi dan dimasukkan ke dalam hospital untuk pembedahan disebabkan serangan strok pada minggu lalu,”katanya lagi.

Sementara itu, Nik Nazira memberitahu dia juga sudah lama tidak bertemu dengan bapa saudaranya, namun mempunyai perancangan untuk berjumpa pada bulan Ramadan ini.

“Uncle Rahim dan ibu saya adalah sepupu. Mereka membesar bersama. Kami pun sudah lama tak berjumpa, tapi sebelum ini saya tahu dia sihat sahaja.
“Terkejut juga dengar berita dia di ICU. Memang ada rancang nak bertemu dengannya sempena Ramadan tapi sedih dapat pula berita macam ni,”luahnya.

Sekadar info, Rahim cukup terkenal sekitar zaman 80-an dan 90-an dengan lagu-lagu seperti Usang, Cinta Kristal, Syakila, Lizawati, Demi Cinta Kita dan banyak lagi.

Sumber: mStar (Farol Hadi), Instagram @niknazira

OR

Scroll to Top