March 20, 2023

Pemain remaja tampil aksi terpuji

<img src="" width="250px">

sukan@hmetro.com.my

Kuala Lumpur: Persembahan bertenaga pasukan skuasy remaja wanita negara sehingga merangkul kejuaraan kali ke-10 di Kejohanan Skuasy Berpasukan Remaja Asia di Chennai, India, semalam layak diberikan pujian.

Penolong jurulatih, Andrew Cross berkata, prestasi ditunjukkan semua pemain memberangsangkan terutama pemain utama, Aira Azman yang bangkit dari kekalahan pada separuh akhir ketika berdepan India.

Katanya, permainan bertenaga itu menyaksikan Malaysia menewaskan Hong Kong, 2-0 walaupun lawan cuba memberikan saingan sengit.

“Secara keseluruhan, pemain wanita kita cemerlang dan mereka tahu hanya boleh menjadi pasukan yang menang atau kalah.

“Sememangnya saya gembira dengan prestasi mereka terutama Whitney dan Doyce di kejohanan ini, kita masih ada masa depan yang cerah,” kata Andrew.

Pada aksi di final, Aira yang turun selaku perseorangan pertama tidak berdepan masalah menewaskan pemain Hong Kong, Wai Sze Wing dengan straight set 11-2, 11-9, 11-5.

Pemain kelahiran Johor, J Yasshmita menoktahkan kemenangan buat skuad negara apabila menundukkan Tse Yee Lam Toby 11-5, 7-11, 11-9, 9-11, 11-7 dalam aksi yang berlangsung sengit.

Kejayaan itu menyaksikan skuad wanita berjaya mempertahankan gelaran dimenangi mereka pada 2019.

© New Straits Times Press (M) Bhd

OR

Scroll to Top