March 20, 2023

Orozco peledak terbaru Selangor

<img src="" width="250px">

firdaushashim@hmetro.com.my

Kuala Lumpur: Selangor FC akhirnya menamatkan teka teki import kelapannya musim ini apabila sah mengikat pemain kebangsaan Venezuela, Yohandry Jose Orozco hari ini.

Pengumuman itu sekali gus mengiyakan laporan Arena Metro sebelum ini di mana Ketua Pegawai Eksekutif Selangor FC, DR Johan Kamal Hamidon akui Orozco antara calon terakhir yang akan mengisi kuota import musim ini.

Menurut Ketua Jurulatih Selangor FC, Tan Cheng Hoe, Orozco mempunyai kelebihan yang dapat membantu menstabilkan pasukan musim ini.

“Pasukan sekarang dilihat memerlukan seorang jeneral pasukan. Saya berharap Orozco dapat memberikan corak permainan yang baiknya dan dapat menstabilkan di bahagian serangan pasukan dengan kekurangan yang kita hadapi.

“Kelebihan Orozco adalah beliau memiliki kawalan bola yang sangat baik dan dalam masa sama mampu membantu rakan pasukannya untuk dapatkan jaringan gol.

“Selain itu, beliau juga mampu menyempurnakan ‘set pieces’ dengan baik, saya harap kelebihannya akan terlihat di padang nanti,” katanya.

Pengalaman Orozco yang pernah beraksi di saingan tertinggi benua Amerika Selatan di Copa Amerika bakal menjadi aset penting buat skuad Red Giants musim ini.

Dia yang menghimpunkan 25 penampilan dengan pasukan kebangsaan Venezuela dijangka mampu membina gandingan ampuh bersama Ayron del Valle dari Colombia yang cukup memahami budaya dan gaya permainan dari benua yang sama itu.

© New Straits Times Press (M) Bhd

OR

Scroll to Top