June 3, 2023

Diana Danielle dedah Farid enggan buka pintu, polis ketuk berkali-kali

<img src="" width="250px">

Aktres jelita, Diana Danielle menafikan bahawa insiden anak keduanya, Aurora yang memetik cili di rumah jiran tanpa kebenaran adalah punca sebenar dia memfailkan perceraian terhadap suami, Farid Kamil.

Menurut pemilik nama Diana Danielle Danny Beeson, suaminya sendiri tahu insiden Aurora memetik cili jiran sebenarnya berlaku dua hari selepas dia meminta cerai.

“Siapa kata insiden petik cili adalah punca saya meminta cerai?
“Saya telah meminta cerai dua hari sebelum berlakunya kejadian petik cili. Dia tahu, bukan tak tahu,”tulis Diana dalam satu hantaran di Insta Story.

Tambah pelakon filem Imaginur, Farid Kamil juga sedia maklum bahawa dia mahu memfailkan permohonan cerai di mahkamah. Namun, apa yang membuatkan dirinya terdorong untuk berbuat demikian adalah setelah mendapat ‘sokongan’ daripada suami.

“Saya beritahu dia, saya mahu memfailkan permohonan cerai. Dia (Farid) cakap silakan. Malah, dia juga meminta untuk mempercepatkan ia.
“Kemudian sekarang, bertindak seakan keliru?”ujarnya lagi.

Jelas Diana, punca berlakunya perbalahan berpanjangan antara mereka suami isteri adalah disebabkan tanggungjawab dan bukannya insiden Aurora petik cili.

“Tanggungjawab. Tanggungjawab adalah sebabnya berlakunya shiqaq berpanjangan.
“Insiden petik cili juga menyebabkan Auroa berada takut untuk berjumpa dengan dia (Farid) sehingga ke hari ini,”katanya lagi.

Diana berkata, dia tidak mempunyai hak memaksa anak perempuannya itu untuk berjumpa dengan Farid memandangkan kanak-kanak itu sudah berusia 8 tahun dan tahu akan keinginan sendiri.

“Kalau nak tahu, Muhammad tanya sama ada dia boleh balik beraya di Kedah. Tapi, apa yang Aurora jawab adalah ‘adakah saya patut pergi?’
“Saya tak takut, Aurora sudah berusia 8 tahun. Dia boleh bercakap apa yang bermain di fikirannya,”ujar aktres berusia 32 tahun.

Dalam pada itu, ibu kepada dua cahaya mata ini menyatakan Farid mungkin menganggap ia sebagai perkara remeh, namun tidak bagi seorang kanak-kanak yang terpaksa melawan perasaan takutnya.

“Aurora mempunyai perasaan dan ia mengambil masa berminggu-minggu baginya untuk berhenti menangis apabila kami menyebut nama Farid dan insiden berkenaan.
“Kalau Farid merasakan ia adalah insiden kecil, itu adalah dia. Dia tidak boleh menafikan bagaimana perasaan Aurora mengenai insiden berkenaan,”jelasnya.

Bukan itu sahaja, Diana turut mempersoalkan penglibatan pihak polis bagi meleraikan masalah di mana terpaksa mengambil mereka untuk keluar dari rumah tersebut.

“Dia mungkin boleh menganggap ia adalah masalah kecil tapi apa yang saya lihat pada hari kejadian adalah tidak.
“Jika ya, kenapa sewaktu saya menelefon polis untuk mengambil kami keluar dari rumah, dan polis ketuk pintu, dia tidak membuka?
“Mereka (polis) ketuk lama. Menunggu saya mengambil anak-anak melalui pintu hadapan, tapi sebaliknya terpaksa memanjat kerana dia enggan membuka pintu hadapan. Kenapa?”soal Diana.

Terdahulu, Farid meluahkan rasa terkilan apabila isterinya memperbesarkan isu Aurora petik cili di rumah jiran tanpa kebenaran sehingga membawa kes ke mahkamah.

Malah, pemilik nama Farid Kamil Zahari menyatakan dia tidak memukul anaknya berhubung kejadian tersebut, sebaliknya sudah menjadi tanggungjawabnya sebagai bapa untuk menegur.

Apa-apa pun, diharapkan mereka dapat menyelesaikan masalah secepat mungkin tanpa menjejaskan anak-anak.

Untuk rekod, pasangan itu berkahwin pada November 2012 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad, 10, dan Aurora, 7.

Sumber: Instagram @dianadanielleb

OR

Scroll to Top