March 22, 2023

Bukan merajuk! Beri peluang orang baru, kita dah tua.. dah nak reput – Eja

<img src="" width="250px">

Pelakon senior, Eja menepis tanggapan orang ramai kononnya merajuk sebaliknya terbuka hati menerima bakat-bakat baharu yang semakin ramai dalam industri seni.

Menurut laporan Kosmo! Online, pemilik nama Siti Shahrizah Saifuddin itu mengakui bahawa populariti tidak selamanya kekal dan akan berhenti apabila tiba masanya.

“Masih lagi ada tawaran berlakon filem dan drama tetapi keutamaan saya sekarang adalah keluarga terutama anak, Nur Eishal.
“Berilah peluang kepada orang-orang baharu. Kita dah tua. Berilah ruang kepada generasi sekarang mewarnai dunia hiburan kita dengan idea-idea yang lebih baik.
“Kita ni dah nak reput (ketawa). Anak saya sekarang pun dah 13 tahun. Anak saya ada bakat lakonan tapi dia sendiri tak berminat nak ceburkan diri,” katanya ditemu bual Kosmo pada acara Kamya Fest di Bukit Jalil, baru-baru ini.

Pelakon berusia 51 tahun itu berkata, dia kini lebih mementingkan pendidikan anak tunggalnya sebelum remaja tersebut berhak memilih bidang yang diminati.

“Kita tahu tahu qada dan qadar seseorang. Saya tak nak kata tidak (untuk anak berkecimpung dalam dunia lakonan).
“Tapi, keutamaan saya untuk lepaskan Eishal belajar setinggi yang mungkin. Belajar dahulu dan selepas itu nanti, mana jalan yang Allah kurniakan, dia pilih sendiri dan saya beri restu.
“Umur sekarang, anak dah tahu apa dia nak jadi. Tetapi saya perlu, kita hanya perlu merancang, Allah menentukan. Sebagai ibu, saya nak dia berjaya dunia akhirat sebab dialah satu-satunya anak saya,” ujarnya.

Untuk rekod sekitar 2017, pelakon drama Salam Taj Mahal itu mendedahkan sudah 10 tahun mendirikan rumah tangga dengan ahli korporat, Mohd Silahuddin Jamaluddin sebelum memperlahankan karier selepas melahirkan Eishal.

Sumber: Kosmo! Online (Mohd. Haikal Isa), Instagram Eja

OR

Scroll to Top