June 4, 2023

Antony berehat dua bulan

<img src="" width="250px">

LONDON – Pemain sayap Manchester United, Antony akan diketepikan selama dua bulan selepas mengalami kecederaan buku lali, laporan The Independent.

Laporan pemeriksaan awal menunjukkan kecederaan itu berulang pada bahagian sama yang pernah menyebabkan dia diketepikan selama dua bulan musim lalu bersama Ajax.

Dia diusung keluar semasa separuh masa pertama ketika perlawanan menentang Chelsea di Old Trafford pagi semalam yang menyaksikan Red Devils menang 4-1.

Pemain antarabangsa Brazil itu terjatuh selepas berjaya melepasi beberapa pertahanan Chelsea sebelum dicabar oleh seorang lagi pertahanan Chelsea, Trevoh Chalobah sebelum tamat separuh masa pertama.

Sementara itu, legenda United, Paul Scholes yakin Jadon Sancho boleh mengisi kekosongan tempat yang bakal ditinggalkan oleh Antony dalam perlawanan akhir Piala FA menentang Manchester City minggu depan.

Marcus Rashford telah dibawa masuk menggantikan Antony ketika menentang Chelsa dan mengambil posisi sayap kiri, manakala Sancho berpindah ke sayap kanan.

Bekas bintang Borussia Dortmund itu mempamerkan aksi mengagumkan bilamana United mencipta peluang yang banyak pada separuh masa kedua, apatah lagi beliau turut memberikan bantuan gol kepada Anthony Martial. – MalaysiaGazette

OR

Scroll to Top